Українські видавці їдуть на книжкову виставку до Мінська
Українські видавці їдуть на книжкову виставку до Мінська
05 / 02 / 2019

Міжнародна книжкова виставка у Мінську розпочнеться вже шостого лютого. Посольство України в Республіці Білорусь і Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів спільно з Інститутом книги організовують національний стенд, де 11 видавництв покажуть свої найцікавіші для білоруського ринку надбання. Ярмарок триватиме до 10 лютого.

 

“Більше, ніж книги” — таку назву має цьогорічна подія. Саме тому заходи будуть проводити не лише на території виставкового комплексу, а й у бібліотеках, музеях, книжкових крамницях. Наприклад, у Державному музеї історії білоруської літератури відбудеться творчий вечір українського поета Олександра Ірванця. Модератором зустрічі буде письменник, журналіст і громадський діяч Северин Квятковський.

 

Організатори також обіцяють влаштувати для відвідувачів тематичні екскурсії, літературні маршрути й безліч семінарів про те, як працювати на книжковому ринку.

 

Україну в Мінську цьогоріч представлятимуть видавницва “Фоліо”, “Абабагаламага”, “Основи”, “Дух і Літера”, “Знання”, “Медицина”, “Ранок”, “Фабула”, “Laurus”, "Люта справа" та журнал “Радуга”. 

 

Події відбуватимуться й безпосередньо на українському стенді:

 

6 лютого, 12:00 — відкриття українського стенду

Учасники: другий секретар Посольства України в Республіці Білорусь Павло Троян, представники видавництв, представники Інституту книги. 

 

6 лютого, 16:00 — Презентація книги «”Любове ніжна моя, не відлітай…”. Публіцистичні нариси, статті, діалоги та спогади про Раісу Кириченко»

Учасники: автор книги, письменник і науковець Гліб Кудряшов.

 

7 лютого, 18:30 — Презентація книги “В шубі на стиглому тілі” та проекту “Великі розміри”

Учасники: авторка проекту Євгенія Чупринка.

 

8 лютого, 18:30 — Презентація книги Івана Семесюка “Эвалюцыя альбо смерць! Прыгоды павияна Томаса”

Учасники: перекладач книжки Алесь Плотка.

 

9 лютого, 16:00 — Презентація білорусько-української книги-білінгви для дітей «Далоў дорослых»

Учасники: автор книжки Сергій Прилуцький, перекладач Олена Степаненко.

 

9 лютого о 13:30 на центральному майданчику Національного стенду Білорусі відбудеться зустріч з українською письменницею Іриною Даневською, яка презентує свій історичний роман "Багуслаў Радзівіл. Нямецкі принц з Вялікага княства Літоўскага".