Український інститут книги став членом EURead
Український інститут книги став членом EURead
03 / 05 / 2024

Український інститут книги став членом EURead консорціуму європейських організацій, метою якого є обмін знаннями, досвідом, дослідженнями і концепціями проєктів, а також спільна розробка нових стратегій, які сприяють промоції читання. Представлятиме Інститут у консорціумі EURead заступниця директорки з питань міжнародної співпраці Олена Одинока. 

EURead складається з 33 організацій з 22 європейських країн, які вірять, що читання є передумовою для повноцінної участі в сучасному культурно різноманітному суспільстві. Метою цієї провідної мережі є обмін знаннями, досвідом і концепціями, а також спільна розробка нових стратегій популяризації читання.

У 2013 році EURead організували загальноєвропейську кампанію «Читаємо вголос, читаємо разом». А в 2018-2020 втілили в життя кампанію «Європа читає», спрямовану на підвищення обізнаності про важливість популяризації читання, насамперед на національному рівні. EURead також є партнерами проєкту Європейського дня книги.

Першою подією за участі Українського інституту книги стане попереднє засідання щодо планування стратегії EURead, що відбудеться вже 3 травня у форматі онлайн, і одразу наступною буде онлайн-конференція «PISA and PIRLS results by country: Trends, contrasts, and implications for our work», що відбудеться 8 травня.

Нам дуже цінне членство в EURead, адже це можливість популяризувати читання спільно з європейськими колегами, інтегруватися в європейський культурний простір та переймати досвід країн-учасниць і використовувати його задля посилення розвитку читання в Україні.