Український інститут книги взяв участь у Майнцському читацькому семінарі
Український інститут книги взяв участь у Майнцському читацькому семінарі
06 / 03 / 2024

Із 5 по 6 березня в Університеті Майнца імені Йоганна Гутенберга відбулася робоча група з читання Aldus Up «Читання – європейські перспективи. Семінар з дослідження, популяризації та ролі читання для демократії» («Reading — European perspectives. Seminar on surveying, promoting and the role of reading for democracy»).

Це читацький семінар, в якому взяли участь представники різних європейських стейкхолдерів читання для спільного обговорення питань дослідження і промоції читання, а також питань захисту демократії.

У Майнцському читацькому семінарі взяла участь заступниця директорки з питань міжнародної співпраці Українського інституту книги Олена Одинока з доповіддю «Війна і читання: вплив повномасштабної війни на читання в Україні». Олена розповіла іноземним колегам, як змінилися читацькі вподобання українців впродовж двох років великої війни та як остання впливає на індустрію.

Крістенн Ейнарсон, консультант, керуючий директор World Expression Forum AS, голова комітету Freedom to Publish в Міжнародній асоціації видавців і голова Norges Television (Осло Норвегія), у своїй доповіді під назвою «Читання на захисті демократії» наголосив: «Зараз, під час війни в Україні, ми бачимо, що ціллю Росії є не лише територія чи інфраструктура України — однією з головних цілей є культура. Мова і культура. Ми маємо це пам'ятати. І розуміти важливість захисту культури, зокрема читання».

Дякуємо колегам за запрошення і найголовніше — за підтримку та спільні зусилля в розвитку промоції читання.