програма Alteration; сфера культури
Український інститут за підтримки Європейського Союзу реалізував програму Alteration
15 / 07 / 2021

Alteration – це серія онлайн-подій для фахівців у сфері культури. Програма присвячена темі встановлення, розбудови та утримання міжкультурних зв'язків між Україною та Європейським Союзом під час невизначеності, змін та нестабільності, спричиненими пандемією.

За підсумками програми розроблено посібник з практичними рекомендаціями для інституцій у секторах культури, освіти та громадянського суспільства.

Він уміщує безліч корисних рекомендацій для створення нових проєктів у сфері культури, приклади ініціатив, нові формати співпраці та перелік професійних спільнот ЄС за секторами та напрямом діяльності. Далі поділимося кількома важливими відкриттями та рекомендаціями з посібника:

▪️ Комунікація має бути основним інструментом взаємодії, тобто важливо створити можливість комунікації для усіх учасників події: організаторів, творців культурного продукту та аудиторії (досвід онлайн-фестивалю фільмів DocuDays UA).

▪️ Цифровий продукт не означає загально доступний, тобто розміщення у мережі культурного продукту не гарантує його доступності та популярності. Доступність створюють унікальний дизайн, робота з цільовою аудиторією та маркетинговий план (досвід Museum Without Walls).

▪️ Прості та звичні цифрові інструменти, як-от Google Documents та Whatsapp, можуть виявитися ефективними для художнього осмислення реальності (досвід проєкту “Woven network/Women's network”).

Більше рекомендацій з організації та створення проєктів у сфері культури за посиланням: https://bit.ly/alterationUA

Cultural Relations Platform – це проєкт, що фінансується ЄС, розпочатий у квітні 2020 року, для розвитку міжнародних культурних відносин з Європейським Союзом. CRP опікується широким набором тем – від політичної підтримки інституцій ЄС до підтримки співпраці між європейським та світовими культурними та творчими секторами, а також зміцнення спільнот фахівців через спеціальні тренінги та обміни.