Унікальне 14-ти томне видання творів Лесі Українки буде доставлено до понад 220 українських бібліотек
Унікальне 14-ти томне видання творів Лесі Українки буде доставлено до понад 220 українських бібліотек
Вперше за часи незалежної України вийшло повне нецензуроване зібрання творів Лесі Українки. Воно присвячене 150-річчю з дня народження письменниці, який відзначається цьогоріч на державному рівні
30 / 04 / 2021

Вперше за часи незалежної України вийшло повне нецензуроване зібрання творів Лесі Українки. Воно присвячене 150-річчю з дня народження письменниці, який відзначається цьогоріч на державному рівні

Український інститут книги за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України організував та координував процес підготовки та видання повного нецензурованого академічного зібрання творів Лесі Українки в 14- томах. Особливість видання – увага до рукописів та чернеток класикині, на відміну від попереднього видання ще радянського часу. У підготовку та друк видання інвестовано понад 6,2 млн гривень.

Нова пошта в рамках підтримки культурних заходів на честь 150-річчя Лесі Українки доставить 14-томне зібрання творів до понад 220 українських бібліотек. Всього буде доставлено 1312 комплектів.

Задля популяризації творчості та постаті Лесі Українки весь наклад буде переданий  до публічних бібліотек, бібліотек закладів вищої освіти, академічних та музейних установ. Також унікальне видання отримають бібліотеки державних вищих навчальних закладів, які знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки. Ми вдячні Новій пошті за розуміння важливості  швидкої і безкоштовної доставки  видання до бібліотек усіх регіонів”, - повідомила директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти, що цьогоріч виступило одним із організаторів мистецького проекту “Леся Українка: 150 імен”, приуроченого до святкування 150-річчя відомої української письменниці, під час якого і відбулась презентація зібрання творів Лариси Петрівни Косач, також виступило партнером акції щодо організації доставки видання.

Ми дуже раді, що наша співпраця з Новою поштою продовжилась і після мистецького проекту “Леся Українка: 150 імен” та перетворилась у таку змістовну й корисну для суспільства колаборацію. Маємо надію, що і надалі соціально відповідальний бізнес долучатиметься до культурних і мистецьких проектів, які будуть вагомі для нашої країни”, - зазначила Галина Григоренко, Голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Презентація повного видання творів Лесі Українки у 14 томах стала однією зі знакових подій ювілейного року письменниці, і ми вважаємо за честь долучитися до неї. Підтримка креативної індустрії зараз, як ніколи, важлива. Тому ми взяли на себе зобов’язання доставити це унікальне зібрання творів до бібліотек, щоб якомога більше українців, зокрема молоді, могли ознайомитися з літературною спадщиною нашої країни”, - коментує Олександр Бульба, СЕО Нової пошти.

Повне зібрання творів Лесі Українки також розміщене онлайн. Безкоштовно воно доступне у електронному вигляді за посиланням: https://ubi.org.ua/uk/activity/zibrannya-tvoriv-lesi-ukra-nki-u-14-i-tomah