В акції «365 казок на ніч» від УІК та MEGOGO вийшов новий блок — 20 аудіоказок про знання і навчання
В акції «365 казок на ніч» від УІК та MEGOGO вийшов новий блок — 20 аудіоказок про знання і навчання
24 / 11 / 2021

В додатку медіасервісу MEGOGO та на YouTube-каналі Українського інституту книги вийшов другий блок акції «365 казок на ніч». Це 20 пізнавальних історій, які переконують бути розумним і заохочують розвивати корисні навички, зокрема ключову навичку сучасного світу — безупинне навчання. Ці історії — про технічний або культурний прогрес, які переконують, що знання це сила.

Другий цикл казок вийшов одночасно в аудіо та відеоформатах: аудіоказки можна послухати безкоштовно у мобільному застосунку MEGOGO у розділі «Аудіо» на смартфонах на базі iOS та Android, а також в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay, відеоказки — на YouTube-каналі Українського інституту книги. 

Знанням і наукою юних слухачів зацікавлюють українські  письменниці: Зірка Мензатюк, Мар’яна Лелик, Катерина Єгорушкіна, Ольга Купріян, Марія Артеменко, Надія Малафєєвська, Наталя Жиліна-Жура, Оксана Давидова, Олена Скуловатова, Марина Жойа, Оля Вовк, Віталія Савченко, Олеся Мамчич, Ольга Полевіна.

Казки другого тематичного блоку — про цінність знань у найширшому розумінні. У дитячих історіях порушуються дуже “дорослі” теми: відкриття власних талантів, грамотність/освіченість, робота зі страхами, опрацювання травми, гендерна рівність, лідерство, булінг, індивідуалізм, колективізм та інші. Письменницям вдалося майстерно передати серйозні теми образною мовою казки: пензлики мріють творити шедеври, але не вірять у себе; мишенятко долає страхи, а бобрику треба провести дідуся в останню путь. Є й чимало історій про труднощі здобування знань. Усі сюжети подані легко й невимушено — за слуханням дитина і не помітить, як засвоїла цінне знання, та й дорослі можуть переосмислити щось важливе. Слухайте разом. Слухайте уважно. І обов’язково обговорюйте! Для цього  — усі знадібки нашої акції”, — коментує координаторка акції в УІК Юлія Колісник.

“Ми продовжуємо серію улюблених дитячих казок. Вагома цінність проєкту – казки сучасних українських авторів. Адже в них йде мова про найзахопливішу пригоду для будь-якого віку — відкриття нового і пізнання цього світу. Аудіоказки цього циклу про зміни та прогрес, про силу знань і дорослішання. Історії з актуальними темами мотивуватимуть дітей та батьків до обговорення важливих тем через казкові сюжети та образи. Цього разу казки зазвучали голосами двох дикторів, що урізноманітнить процес слухання”, — коментує  менеджерка MEGOGO Audio Катерина Котвіцька.

Інтерактивний формат завдань допоможе дитині відкрити для себе українську літературу, а батькам і вихователям — підвищити інтерес дітей до знань і науки. На каналі УІК, як і раніше, кожну аудіоказку супроводжують яскраві анімовані ілюстрації, тексти з правильними наголосами для коректного читання вголос і розвивальні завдання для дітей, розроблені методистом. 

У першій половині грудня вийде третій — і останній цього року — цикл аудіоказок.

Нагадуємо, що перший блок, присвячений природі, та всі попередні аудіоказки акції «365 казок на ніч», започаткованої УІК і медіасервісом MEGOGO у 2020 році, доступні для прослуховування та перегляду на платформах засновників.