В Бельгії започаткували першу публічну колекцію українських книг
В Бельгії започаткували першу публічну колекцію українських книг
30 / 11 / 2021

У Фламандській бібліотеці Bib de Lettertuin у Волюве-сен-П’єр за ініціативи Наталії Карпенко та її читацькому клубу BookBabClub з’явилося понад 120 книг українською мовою. Твори сучасної та класичної української літератури, світової літератури українською мовою, книги для підлітків та дітей, а також твори бельгійських письменників українською мовою та література про Україну різними мовами передали до колекції членкині клубу.

На церемонії відкриття Посольство України подарувало бібліотеці різні книги, серед яких – передане Інститутом 14-томне зібрання творів Лесі Українки, присвячене 150-річчю від дня народження письменниці. 

Також на відкритті бли присутні громадська організація Promote Ukraine, BookBabClub, Об’єднання українок у Бельгії (OUB) та Музична школа імені Чайковського (Брюссель).

“Відтепер нашим читачам разом із літературою іншими мовами будуть доступні й українські книги. Ми підтримуємо такі ініціативи, щоб будувати мости між культурами та мовами”, – сказав на церемонії відкриття Гельмут де Вос, заступник мера Волюве-Сен-П’єр.

Джерело: офіційний сайт Promote Ukraine.