Програма поповнення фондів публічних бібліотек, Поповнення бібліотек; Засідання експертних рад
В УІК відбулися засідання експертних рад з оцінювання книжкової продукції до бібліотек
04 / 08 / 2021

29 липня 2021 року в УІК відбулися засідання експертних рад з оцінювання книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів у 2021 році. Оцінювання  книжок для поповнення фондів бібліотек здійснювали три експертні ради за відповідними тематичними напрямами:

▪️  Експертна рада з оцінювання літератури для дітей та юнацтва;

▪️  Експертна рада з оцінювання художньої літератури для дорослих;

▪️ Експертна рада з оцінювання іншої (нехудожньої) літератури для дорослих.

03 серпня Інститут провів підсумкове засідання експертних рад з метою формування проєкту переліку книжкової продукції, що придбавається для поповнення бібліотечних фондів.

На засіданні експерти затвердили прохідний бал книжкових видань і  сформували пропозиції щодо включення відібраних книжкових видань до переліку книжкової продукції, що придбавається для поповнення бібліотечних фондів у 2021 році.

На підставі рекомендацій експертних рад Інститутом буде сформований проєкт переліку книжкової продукції, що придбавається для поповнення бібліотечних фондів, який буде подано МКІП для затвердження.

Усього УІК отримав 2660 пропозицій книжкових видань від 114 видавництв. Після технічного відбору, проведеного Інститутом, на розгляд відповідних експертних рад подано 2384 найменувань книжок.

Український інститут книги — державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.