"Валізка з книжками з України" вже у 150-ти бібліотеках Німеччини
"Валізка з книжками з України" вже у 150-ти бібліотеках Німеччини
14 / 09 / 2022
 
 
Завдяки проєкту “Валізка з книжками з України” 150 бібліотек Німеччини вже отримали більше 6000 українських книжок для дітей, котрі були змушені покинути дім у зв'язку з військовою агресією росії проти України. До комплектів книжок увійшли видання для дітей різного віку: художні й нонфікшн, книжки українських авторів/авторок і перекладні, улюблена класика і новинки. До кінця осені бібліотеки Німеччини отримають ще більше українських видань.
 
Перелік бібліотек, в яких можна знайти книжки шукайте за посиланням.
 
"Валізка з книжками із України" — це проєкт, який Goethe Institut реалізує в кооперації з Німецькою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, аби українські родини, які вимушено покинули свій дім через війну, змогли отримати доступ до улюблених книжок українською мовою в німецьких бібліотеках та в бібліотеках Гете-Інститутів.
 
Щоб реалізувати цю мету, Goethe Institut забезпечує низку бібліотек, які зголосилися до участі, книжками, в комплекті з якими батьки, бібліотекарі та вчителі зможуть використовувати завдання, які були розроблені для проєкту "Живі письменники" (більше тут), а також дидактичні напрацювання, які були створені спеціально для проєкту "Валізка з книжками".