Видання-переможці мистецького конкурсу проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції
Видання-переможці мистецького конкурсу проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції
03 / 06 / 2024

30 травня 2024 року наказом Міністерства культури та інформаційної політики України № 383 «Про затвердження переліку книжкових видань за результатами проведеного мистецького конкурсу» було затверджено перелік переможців конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції.

Раніше перелік переможців, сформований на підставі рейтингового переліку проєктів, був затверджений рішенням Експертної ради, погоджений Наглядовою радою Українського інституту книги та затверджений наказом Українського інституту книги від 20 травня 2024 року № 59-од «Про затвердження переліку переможців мистецького конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції».

До переліку переможців включено 97 книжкових проєктів за такими пріоритетними тематичними напрямами: 

  • Художні та науково-популярні твори для різних вікових категорій читачів.
  • Твори для дітей та юнацтва, спрямовані на національно-патріотичне виховання, плекання демократичних цінностей, культурного розмаїття і міжкультурного діалогу, гендерної рівності, неприпустимості насильства, розвиток лідерства, екологічної самосвідомості, відповідальності за навколишній світ, критичного мислення.
  • Художні твори, пов’язані з відзначенням подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України.
  • Видання книжкових видань про культуру, історію та мову, мистецькі та інші надбання національних меншин і корінних народів України та їх роль у розвитку української культури та державності.

Відсьогодні розпочинається процес підготовки до укладання угод з учасниками конкурсу, проєкти яких увійшли до переліку переможців.

Із переліком переможців можна ознайомитися за посиланням.

Нагадуємо, що минулоріч у межах цього мистецького конкурсу бібліотеки в різних регіонах України отримали 127 000 примірників нових видань.