Відбулась перша онлайн-зустріч із серії вебінарів "Українсько-польський діалог задля книги"
Відбулась перша онлайн-зустріч із серії вебінарів "Українсько-польський діалог задля книги"
06 / 10 / 2022

28 вересня відбувся перший із серії вебінарів на тему "Видавнича справа в Польщі", який ініціювали Польська книжкова палата, Асоціація художніх перекладачів, Асоціація "Літературна спілка", Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів та Український інститут книги.

Захід був присвячений структурі книжкового ринку та видавничої продукції в Польщі, а також тонкощам процесу створення книг в сусідній країні, зокрема, взаємовідносинам між автором та видавцем.

Перед українськими видавцями, які взяли участь у вебінарі, секретами книговидавничої галузі Польщі поділилися три спікери:

— аналітикиня книжкового ринку, видавчиня (Biblioteka Analiz, Biblioteka Słów) Єва Тендеренда-Ожуг;

— експерт книжкового ринку, представник Nielsen Bookscan Polska Ренек Мендрунь;

— видавчиня і книготорговиця (Sonia Draga Publishers, Debit, Sonia Draga Bookshops), президентка Польської книжкової палати Соня Драга. 

Модерували захід директорка Українського інституту книги Олександра Коваль та  польська письменниця, археологиня Марта Гузовська.

До кінця року заплановані ще дві зустрічі - 4 листопада та 11 грудня, метою яких є обмін знаннями та налагодження співпраці між фахівцями книжкової справи України та Польщі.