Відбувся майстер-клас з підготовки електронних книжок у форматі epub
Відбувся майстер-клас з підготовки електронних книжок у форматі epub
06 / 07 / 2023
Для підвищення якості українських електронних книжок Український інститут книги організував майстер-клас з підготовки електронних книжок у форматі epub.
 
Захід відбувся 5 липня у форматі zoom-конференції за участі фахівців з 46 видавництв.
 
Провів майстер-клас Ігор Огура, директор "Елібрі" – провідного агрегатора електронного контенту від українських видавців (понад 3000 назв електронних книжок). Компанія накопичила великий досвід з оцінювання якості верстання електронних книжок українськими видавцями у форматі epub.
 
Метою заходу було поширення серед видавців найкращих зразків електронних публікацій та відповідних шаблонів, проведення аналізу характерних помилок при роботі з ними, а також наданні практичних рекомендацій.
 
Під час майстер-класу учасники проаналізували представлені на ринку електронні книжки, характерні помилки в них, та отримали практичні рекомендації як верстати без помилок, а також відповідні файли-шаблони верстки.
 
Особливо цікавим був окремий блок "запитання – відповіді", в кінці учасники поділилися власним досвідом верстання публікацій у форматі epub.
 
Для того, щоб всі бажаючі змогли скористатися навчальними матеріалами, які використовувались під час майстер-класу, радо ділимося посиланнями: