Відбувся семінар з використання книжкового рубрикатора "ТЕМА" та його національних розширень
Відбувся семінар з використання книжкового рубрикатора "ТЕМА" та його національних розширень
30 / 06 / 2023

Захід, організований Українським інститутом книги, провів Ігор Огура, директор компанії "Бібліо.Центр", яка вже багато років впроваджує автоматизовані системи в українських бібліотеках. До  zoom-конференції приєдналися 44 учасники, серед яких були видавці, книготорговці та представники бібліотек (з відділів каталогізації та комплектування).

На семінарі учасники мали змогу ознайомитися з базовою інформацією про рубрикатор. Також було представлено найкращі практики використання рубрикатора "ТЕМА" у бібліографічних описах книжок та надано практичні поради і рекомендації  з його використання, зокрема для національних розширень.

Наприкінці семінару відбулася сесія "запитання – відповіді", учасники виконали самостійні завдання, щоб закріпити отримані знання та навички.

Важливо, що саме рубрикатор "ТЕМА" стає де-факто галузевим стандартом у світі. Його використовують лідери книжкової торгівлі, серед них і Amazon.

Особливо корисним є рубрикатор у торгівлі з зарубіжними бібліотеками, де працівники зазвичай не знають української мови, а рубрики "ТЕМИ" зможуть підказати їм, про що і для якої читацької аудиторії книжка.

Брошура з методичними матеріалами доступна для скачування за лінком.

Відеозапис семінару можна переглянути за лінком.

 

Нагадуємо, що наступний вебінар відбудеться 5 липня і буде присвячений верстанню електронних книжок у форматі ePub. Подробиці та реєстрація за лінком.