Відкриття українського стенда на Лейпцизькому книжковому ярмарку
Відкриття українського стенда на Лейпцизькому книжковому ярмарку
22 / 03 / 2024
Учора розпочався Leipziger Buchmesse, що триватиме до 24 березня.
 
У офіційному відкритті українського стенда взяли участь Астрід Бьоміш (директорка Лейпцизького книжкового ярмарку), д-р Скаді Єнніке (мер культури міста Лейпциг), Фабіан Мюльталер (директор Goethe-Institut в Україні), Олеся Островська-Люта (директорка культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Aрсенал»), Олівер Шенк (Державний міністр і голова Державної канцелярії Саксонії), Катерина Рітц-Ракуль (очільниця Українського інституту в Німеччині).
 
На український стенд завітали Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та Міністерка культури Німеччини Клаудія Рот.
 
Ми розчулені, що на Лейпцизькому книжковому ярмарку діє ініціатива Швейцарської спілки книгарень спільно зі Швейцарською гуманітарною організацією Helvetas, котрі організували кампанію зі збору коштів на відновлення українських книгарень.
 
Нагадуємо, що цьогоріч Україну на національному стенді, що організовує Український інститут книги представляють 11 видавництв із понад 150 книжковими новинками. Окремі стенди мають Mystetskyi Arsenal і поетичний фестиваль Meridian Czernowitz.
 
Також діє спеціальна літературна українська програма «Українські історії опору та ідентичності», яку представляє Goethe-Institut Ukraine спільно з Національним культурно-мистецьким та музейним комплексом Мистецький Арсенал у партнерстві з Українським інститутом книги та Ukrainian Institute - Український інститут.
 
Календар подій можна переглянути за посиланням.
 
Дякуємо місту Лейпциг за спонсорування участі України, а організаторам Лейпцизького книжкового ярмарку за безкоштовне надання стендової площі й необхідного обладнання.
 
Фото: Vira Dumke.