Як світова книговидавнича спільнота підтримує українців
Як світова книговидавнича спільнота підтримує українців
25 / 03 / 2022

В Україні вже 29-й день вирує війна. Міжнародна спільнота не стоїть осторонь — ініціює різноманітні активності, аби допомогти українцям. Розповідаємо про підтримку, яку надає книговидавнича сфера.

Британська літературна спілка проведе книжковий аукціон, гроші від якого підуть на допомогу українським біженцям. За перший тиждень вдалося зібрати 37 тисяч фунтів стерлінгів.

Всього на аукціон виставили 350 лотів, серед яких можливість назвати персонажів у новій книзі Лені Герві, перше видання книги Ненсі Мітфорд “В погоні за коханням” та обід з Кеном Фолетом. 

За ініціативи LesArt, а також Німецької академії дитячої та юнацької літератури та Sankt Michaelsbund, у Німеччині зібрали книжечки без текстів та розмальовки для українських дітей-біженців.

Польський Фонд сприяння читанню збирає пожертви, аби купити українські книжки дітям, що прибувають до Польщі. Так вони хочуть допомогти як українським видавцям, так і малечі, бо в кожного має бути доступ до книги. Пожертвувати кошти можна через PayPal.

Джоан Роулінг пожертвувала 1,3 мільйона доларів дітям, які постраждали від війни. Вона зробила особисту пожертву, а також відкрила збір коштів через свій благодійний фонд Lumos.

І це далеко не всі ініціативи, більше способів допомогти зібрало видання Publisher Weekly.

Можете передати ці можливості закордонним друзям або долучитися самі. Дякуємо кожному, хто долучився і підтримав Україну у важкі часи.