Засідання Наглядової ради Інституту
Засідання Наглядової ради Інституту
26 / 11 / 2018

22 листопада 2018 року відбулось засідання Наглядової ради Українського інституту книги.

 

Відповідно до статті 10 Закону України «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні» та пункту 8.4. розділу 8 Статуту Інституту, Наглядова рада Інституту збирається, якщо треба погодити рішення директора Інституту щодо укладення договорів на суму, яка перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати.

 

Такі суми договорів плануються в рамках програми Поповнення фондів публічних бібліотек, стосовно якої зараз відбувається Переговорна процедура з видавцями. Перелік з 56 проектів договорів, які відповідають зазначеним вище критеріям, був надісланий Наглядовій раді на розгляд і винесений на обговорення на засіданні.

 

В процесі обговорення членами Наглядової ради було відзначено, що окремі найменування книжкової продукції, відібрані Експертною радою Інституту та включені до переліку книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів у 2018 році, не відповідають вимогам пунктів 5 та 6 “Порядку відбору книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів”.

 

Так, наприклад, до переліку книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів у 2018 році Інститутом додані 14 видань ТОВ Видавництво «Ранок» на суму 729 030 гривень без ПДВ, які є навчально-методичними посібниками, належать до навчально-методичних видань, містять гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» або «Схвалено для роботи з …. (лист ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти від … № …)», про що зазначено в анотації та/або технічних даних примірників книг, наданих видавцем для участі у відборі.

 

Також до переліку книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів у 2018 році Інститутом включене 1 видання ТОВ «Видавництво «Віват» на суму 144 900 гривень без ПДВ, яке належить до навчальних видань, містить гриф «Схвалено комісією з історії Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України для використання у загальноосвітніх навчальних закладах», про що зазначено в технічних даних примірника книги, наданого видавцем для участі у відборі.

 

За результатами обговорення Наглядова рада вирішила погодити рішення щодо укладення Інститутом договорів про закупівлю книжкової продукції за умови відповідності документів, наданих учасниками процедур закупівель, вимогам чинного законодавства України. Також, враховуючи необхідність уточнення переліку книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів у 2018 році в частині вилучення з нього видань, які не відповідають вимогам пунктів 5 та 6 Порядку відбору, — відповідно зменшуються суми договорів з ТОВ Видавництво «Ранок» та з ТОВ Видавництво «Віват».

 

На підставі зазначеного рішення Наглядової ради Інституту тендерний комітет Інституту на своєму засіданні 23 листопада 2018 року відмінив результати переговорної процедури закупівлі з ТОВ Видавництво «Ранок» та з ТОВ Видавництво «Віват» у зв'язку з тим, що відпала потреба у закупівлі частини товарів. Повторну переговорну процедуру закупівлі з зазначеними видавництвами планується провести 27 листопада 2018 року. Під час переговорів буде розглянуте питання закупівлі книг за уточненим переліком, з якого вилучені видання, які не відповідають вимогам пунктів 5 та 6 Порядку відбору.

Зазначимо, що результати переговорних процедур з усіма видавцями ми будемо комунікувати окремо — стежте за новинами.

 

Команда Інституту книги окремо наголошує, що цього року програма Поповнення фондів публічних бібліотек відбувається у дуже стислі терміни, однак кожен етап реалізації відбувається з єдиною метою — прозорий та ефективний процес для всіх учасників. Саме для того, щоб не пропустити важливі повідомлення, радимо підписатися на нас у соціальних мережах (FacebookInstagram) або стежити за оновленнями на сайті.