Засідання Наглядової ради Українського інституту книги
Засідання Наглядової ради Українського інституту книги
09 / 08 / 2018

Відбулося засідання Наглядової ради Українського інституту книги

9 серпня в Міністерстві культури України відбулося перше засідання Наглядової ради Українського інституту книги. На засіданні також були присутні переможниця конкурсу на посаду директора Інституту книги Олександра Коваль і в.о. директора Інституту книги Руслан Мироненко.

Під час засідання Наглядова рада визначилася з кандидатами на посаду Голови Наглядової ради та її заступника. Шляхом голосування Головою Наглядової ради було обрано Миколу Княжицького. Заступницею Голови Наглядової ради стала Лариса Денисенко.

Секретарем Наглядової ради призначили Олену Міщенко – провідного фахівця відділу книговидання та книгорозповсюдження Українського інституту книги.

Крім того, Наглядова рада схвалила запропонований Інститутом книги та погоджений з Мінкультури проект Положення про наглядову раду державної установи «Український інститут книги».

Нагадаємо, що 16 липня 2018 року згідно з наказом Мінкультури №634 була сформована Наглядова рада Українського інституту книги, до якої увійшли Голова парламентського комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький, Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, філософ і письменник Тарас Лютий, українська письменниця, адвокат, правозахисник і журналістка Лариса Денисенко, позафракційний депутат Верховної Ради України Борислав Береза, письменник Андрій Курков і заступник генерального директора з наукової роботи Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого Наталія Розколупа.