Читай-пиши, конкурс рецензій
Завершився конкурс рецензій на твори українських авторів «Читай-Пиши»
04 / 08 / 2021

Майже півтисячі школярів Луганської, Донецької та Харківської областей віком 10-17 років взяли в ньому участь та надіслали свої текстові та відеорецензії. Переможцями стали школярі з Харкова, селища Привілля (Донецька область) та селища Зориківка (Луганська область). Вони рецензували книги Сергія Гридіна «Відчайдушні: повість-детектив», Сергія Бута «Листи з того світу», а також Ані Хромової «Космічні агенти проти сирного монстра» та Іларіона Павлюка «Я бачу, вас цікавить пітьма».

Усього на конкурс надійшло 484 заявки (тоді як у 2020 році заявок було 302), з яких — 342 текстові рецензії і 142 — відео.

Переможці отримають цінні призи, а також найкращі текстові роботи учасників будуть надруковані на сторінках Журналу «Однокласник» та на сайті BaraBooka.

У рамках конкурсу відбувся тур українських письменників школами та бібліотеками Луганської та Донецької областей. Спікери туру, письменник Сергій Жадан, літературний критик Євген Стасіневич, блогер Данило Гайдамаха, письменниця Юліта Ран, редакторка Олена Рибка, піар-менеджерка Іванна Скиба-Якубова відвідали Вугледар, Новомихайлівку, Красногорівку і Георгіївку, Кремінне, Старобільськ, Бондареве, Веселе, Тошківку. 

Також пройшли зйомки циклу з 5 відео «Читай-пиши» із блогерами, дітьми, лідерами думок, відомими українськими письменниками, ведучими та літературними критиками.