Звіт про участь України на Франкфуртському книжковому ярмарку 2019
Звіт про участь України на Франкфуртському книжковому ярмарку 2019
12 / 11 / 2019

Цьогоріч із 16 до 20 жовтня Україна взяла участь у одній із найбільших книжкових подій світу – Франкфуртському книжковому ярмарку. Український інститут книги відправив у Франкфурт близько 600 книжок та 1750 одиниць каталогів, які разом важили одну тонну. Представляємо ЗВІТ про участь України у ярмарку у 2019 році, підготовлений УІК. 

 

Серед 20 спікерів і спікерок програми були відомі письменники, публіцисти, активісти, філософи та історики. Упродовж 5 днів заходи української програми, які відбувалися не лише на стенді, але й на основних сценах ярмарку та в місті, відвідало понад 1 000 гостей.

 

УІК провів опитування серед видавців, котрі були на стенді. 24 із 28 вже розповіли про 208 результативних зустрічей у Франкфурті, 33 підписані угоди та 65 у процесі перемовин. 73% видавців-учасників зазначили, що мета їхньої участі у національному стенді – продаж прав, 73% – іміджеве експонування видань, 60% – купівля прав.

 

“Мені дуже приємно бачити, який прогрес зробила Україна за ці роки для своєї презентації на ярмарку. 5 років тому Україна вперше вирішила привезти свій офіційний національний стенд і робити це на регулярній основі. Я впевнений, що Україна та українська література лише виграють від цієї участі. Це дійсно найкращий спосіб промоції своєї країни у світі”, – віце-президент Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіас Фосс.

 

“Організація національного стенда – це демонстрація спроможності своїх видавців та відображення тем, які обговорюються в інтелектуальних і мистецьких середовищах. Українська презентація у Франкфурті показала, що нас хвилюють ті самі теми, що й увесь цивілізований світ, що наші видавці публікують багато світових бестселерів, що оригінальні книжки українських авторів та ілюстраторів були на рівні, а деколи й краще, ніж книжки з великих видавничих країн. І що ми не лише постійно вчимося новому, а й активно впроваджуємо нові тренди і технології, маємо чим поділитися зі світом і здивувати", – директорка УІК Олександра Коваль