ДОПОВНЕННЯ. УІК розширює тематичний перелік книжкової продукції, видання якої буде підтримане державою
ДОПОВНЕННЯ. УІК розширює тематичний перелік книжкової продукції, видання якої буде підтримане державою
06 / 04 / 2023

Український інститут книги в продовження анонсу мистецького конкурсу, в межах якого буде підтримано видання книжок за пріоритетними тематичними напрямками, інформує про розширення переліку пріоритетів.

Відповідно до розпорядження КМУ від 30 березня 2023 року № 269-р, затверджено план заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, на період 2023—2026 років. 

Згідно з цим планом заходів, до переліку тематичних напрямів книжкових проєктів додано ще один: «Видання книг, інших друкованих видань, мемуарів, художніх творів, пов’язаних з відзначенням подвигів ветеранів війни, з метою збереження військової історії». 

Таким чином, в межах мистецького конкурсу в цьому році будуть підтримані культурно-мистецькі проєкти, спрямовані на випуск книжок, за такими тематичними напрямами:

 

І. Художні та науково-популярні твори для різних вікових категорій читачів:

Історія України різних періодів у контексті боротьби за розбудову державності, суверенітету і незалежності.

Наші герої: біографії видатних українців (усі історичні періоди).

Здобутки та перспективи нескореної України. Розвиток України, як незалежної держави.

ІІ. Твори для дітей та юнацтва, спрямовані на національно-патріотичне виховання, плекання демократичних цінностей, культурного розмаїття і міжкультурного діалогу, гендерної рівності, неприпустимості насильства, розвиток лідерства, екологічної самосвідомості, відповідальності за навколишній світ, критичного мислення.

ІІІ. Художні твори, пов’язані з відзначенням подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України.

 

Також звертаємо увагу, що внаслідок збільшення кількості тематичних напрямків збільшено й максимальну кількість проєктів, які можна подати до участі в конкурсі. Учасник подає заявки не більше як на шість книжкових проєктів за одним або різними пріоритетними тематичними напрямами.

 

Нагадаємо, що з іншими деталями анонсу можна ознайомитися тут.

 

З метою збільшення терміну на реалізацію проєкту заявки на участь в конкурсі прийматимуться протягом двох тижнів від моменту публікації оголошення.

Термін виконання проєктів (підготовка книжкових видань), виконання інших умов договору та звітування Виконавців складатиме 3-3,5 місяці з моменту укладення договору про закупівлю з переможцем мистецького конкурсу (орієнтовно — липень 2023 року).

 

Очікуйте оголошення конкурсу та вже зараз підбирайте книжкові проєкти для участі в ньому!