Український інститут книги презентує каталог «Українська поезія | 2023-2024»
Український інститут книги презентує каталог «Українська поезія | 2023-2024»
18 / 03 / 2024

Український інститут книги в межах Національного тижня читання поезії презентує каталог «Українська поезія | 2023-2024».

Національний тиждень читання поезії 2024 Український інститут книги організовує вперше. Власне, саме під час його підготовки виникла ідея створити каталог української поезії, що вийшла друком впродовж 2023-го та на початку 2024-го року. Це спроба зібрати під однією обкладинкою концентрат поетичних голосів, що з’являються в українських книгарнях та бібліотеках під час великої війни. Каталог, поділений на чотири розділи: «Поезія (з) війни», де зібрано збірки поетів і поеток, які захищають чи захищали Україну від російських окупантів у Силах Оборони; «Сучасна українська поезія» книги поезій сучасних авторів і авторок; «Класика» перевидані чи вперше видані поезії авторів минулих сторіч; «Поетичні антології» видання, авторства кількох авторів, поезії яких об’єднані тематикою, жанром чи періодом. 

Каталог налічує 88 назв поетичних збірок.

Каталог покликаний сприяти популяризації українських поетів і поеток, адже промоція читання й української літератури загалом є одним із визначальних завдань роботи Українського інституту книги. 

Сподіваємося, «Українська поезія | 2023-2024» стане помічним інструментом для книгарів, бібліотекарів, читачів та всіх, хто цікавиться українським літературним процесом, та поезією зокрема. 

Завантажити каталог можна за посиланням.

Переглянути й віртуально пошурхотіти сторінками можна тут.

Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому» – із глибокою шаною і любов’ю до тих, хто береже й відвойовує наші доми й до тих, хто за дім віддав найцінніше. Із гарячим серцем і полум’яною надією до тих, хто повернення додому чекає.